Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Vi träffades på dramaskolan

Äntligen hade jag kommit in på dramaskolan, det var en dröm som gått i uppfyllelse. Redan som liten hade jag alltid klätt ut mig och uppträtt för den allra bästa publik som finns - mina tålmodiga föräldrar. Men de hade också insett att jag hade talang och hade alltid uppmuntrat mig att utbilda mig lite mer inom yrket. Och nu hade jag alltså kommit så långt som till att vara elev på landets bästa dramaskola - helt fantastiskt!

Min första dag gick dock inte så bra som jag hade hoppats på. En annan av eleverna i klassen hade valt mig som hackkyckling. Han skrattade eller hostade så fort jag öppnade munnen, så till sist vågade jag inte säga något. Jag vet inte varför han hade något emot just mig, men det såg ut som att min dröm skulle gå i krasch.

Andra dagen var jag inte alls lika ivrig att gå till skolan, men iväg kom jag i alla fall. Återigen så satte killen igång med att trakassera mig, men det var så försiktigt gjort att inte många märkte det. Men Henrik som satt bredvid mig insåg ganska snart vad som var på gång. Han blev alldeles mörk i ögonen när han såg hur ledsen jag blev. ”Oroa dig inte” sa han tyst i mitt öra, ”jag ska ta hand om det.” Efter lektionen gick han fram till busen och frågade med hög röst om han var kär i mig. När killen började stamma sa han att det var bäst han lämnade mig ifred, för jag var hans tjej. Va!?

Henrik kom tillbaka till mig och sa att nu skulle jag nog slippa allt det där tramset. Jag bara tittade stort på honom och kom mig inte ens för att säga tack. Då log han och sa att även om jag inte var hans tjej så skulle han gärna vilja lära känna mig lite närmare. Han hade sett hur duktig jag var de första timmarna innan killen hade satt igång.

Det visade sig att Henrik också hade tyckt om att stå på scen och spela roller redan som liten. Vartefter vi lärde känna varandra kom det fram massor med saker vi hade gemensamt, men drama förblev den stora passionen i vårt liv. Trodde vi ja, det tog ju inte lång tid förrän vi insåg att kärleken till scenen inte alls var ett hinder för vanlig kärlek också. Och det hela blev ju så mycket bättre för att vi träffades på skolan varje dag.