Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Vi träffades över en bearnaisesås

Aldrig hade jag trott att det skulle kännas så där att vara kär. Att ha en eld i hjärtat som sprider värme i hela kroppen, från hjässan till tårna. Det var en underbar upplevelse, men med en liten hake. Jag var inte säker på om han ens lagt märke till mig. Han visste ju att jag existerade, vi pratade med varandra, men jag hade inte aning om vad han tänkte och tyckte om mig.

När jag bestämde mig för att gå en kurs i finare matlagning hade jag inga speciella drömmar. Det är kul att laga mat, och jag hade lust att bli lite mer finslipad i köket. Lite anade jag att drömprinsen också var intresserad av franska biffar och vinsåser. Vi träffades över en bearnaisesås, faktiskt, och trots att jag var något distraherad blev den bra. Det jag lade märke till först var hans vackra händer, med långa smala fingrar. Vart efter kursen fortsatte upptäckte jag att han var snäll och hade humor, något som jag verkligen uppskattar i andra personer.

Det näst sista kurstillfället tog jag mod till mig och frågade om han ville ta en kopp kaffe någon dag. Jag vet att det kanske verkar lite dristigt att ta initiativet, men jag ville inte missa chansen. Han verkade så perfekt, och vi hade haft mycket roligt ihop under kursen. Till min stora lycka tyckte han att det var en utmärkt idé, och att han skulle ha frågat själv men visste inte hur han skulle uttrycka sig. Vi bestämde oss för att träffas nästkommande fredag eftermiddag för en fika.

Jag tror det tog mig en timme att komma ut ur huset den dagen. Bara att välja vad jag skulle ha på mig var ett enormt företag, jag ville så gärna se bra ut. Sedan kom jag ihåg att han ju hade sett mig med grädde i håret och mjöl över hela byxorna den dagen vi gjorde tårta, och ändå var han villig att träffa mig. Det måste ju betyda att det var den inre personen som var viktigast, eller? Slutligen kom jag iväg, med nytvättat hår och en struken tröja.

Det var helt fantastiskt att sitta och prata tillsammans över en kopp kaffe. Vi upptäckte att vi delade många intressen och tycken, bland annat var vi båda intresserade av att se världen. Matlagning var ju redan en självklarhet, och när vi skildes åt hade vi redan bokat in en kväll när vi skulle göra marockansk kycklinggryta. Det kanske inte låter så romantiskt men för mig var det början på en helt fantastisk upplevelse, jag hade nämligen hittat mitt livs stora kärlek.