Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Vi som försökte låtsas att ingen gnista fanns

I min ungdom hade jag varit en riktig festprisse, en helg utan fest var bortkastad tid för mig. Men jag hade lugnat ner mig lite, och även om jag fortfarande tycker om att träffa folk så är det under helt andra förhållanden idag. Nu för tiden så tänder vi ljus, sätter på lite lugn musik och beställer sushi, eller något annat exotiskt. Bland mina vänner finns det en hel del par och ibland känns det lite vemodigt att vara ensam, men för det mesta går det bra.

En dag bestämde vi oss för att gå på konsert, det var något på gång i Folkparken. Alla tog med sig filtar eller fällstolar och satte sig på gräset. Stämningen var hög och musiken flödade mellan träden. Vid tio-tiden var det över, men folk ville inte gå hem. På filten bredvid vår så satt det ett annat kompisgäng, och vi tyckte alla att det var allt för tidigt för att gå hem. Så vi packade ihop våra filtar och gick hem till en av oss som bor i närheten. Allt som allt var vi ungefär tio stycken, precis lagom för hennes vardagsrum.

Vi beställde pizza och öl, och satte oss tillrätta på alla soffor och kuddar som hon hade spritt ut lite överallt. De flesta av oss var i ungefär samma ålder, förutom ett par som var ungefär tio år äldre. Men han var storebror till en av tjejerna och hade kommit med för att hon bett honom. I deras grupp fanns det också en kille som verkade så trevlig att jag var tvungen att titta lite på honom i smyg. Rätt som det var så märkte han min blick och log mot mig. Han hette Lars och var bokföringsassistent på en större firma inne i centrum.

Det lät ju inte så kul, men faktum var att han själv hade humor och var riktigt rolig. Han var en av de människor som kan skratta åt sig själv och de flesta i hans grupp drev hänsynslöst med honom. Efter ett tag så gled samtalen in på lite allvarligare saker och helt naturligt delade vi upp oss i par. Jag och Lars försökte låtsas som att det inte fanns någon gnista mellan oss, men efter ett tag gav vi upp. Vi var så lika varandra och tyckte om de samma sakerna. Det var början till en lång vänskap och vi har fortfarande mycket kul ihop trots att vi nu varit ihop i ett helt år.