Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Vi har så mycket att prata om att tiden bara flyger iväg

Jag pendlar till jobbet varje dag och tycker faktiskt det är ganska skönt. Jag tar med mig en bok eller tidning som jag läser på tåget. Om jag får plats till det vill säga, det börjar bli allt mer trångt på morgnarna. En dag stod jag i ett hörn, det fanns inga sittplatser, när en ung man reste sig upp och frågade om jag ville sitta. Jag tackade naturligtvis nej, det går bra att stå sa jag. Men han insisterade och jag satte mig ner.

Nästa dag upprepade sig historien, samma kille reste sig upp och gav mig sin plats. När vi gick av tåget så tackade jag honom, samtidigt som jag kände mig lite förlägen. Han sa att han hette Lars och att han hade använt denna taktik för att få kontakt med mig. Först hade han försökt hålla en plats bredvid sig, men det gick inte eftersom han gick på flera stationer före mig. Jag blev alldeles ställd, det var länge sedan någon hade stött på mig eller visat intresse, och Lars var så öppen om det.

Vi tog tunnelbanan tillsammans och det visade sig att han jobbade inte så långt från mitt kontor. Han frågade om jag ville äta lunch med honom och jag accepterade. Det var första gången i mitt liv som jag gjort något liknande, men det var också inte varje dag som någon visade ett sådant intresse. Jag kände mig ung och vacker, och det var länge sedan jag hade upplevt det. Min kille hade lämnat mig ett par år tidigare och sagt många elaka saker i processen. Tyvärr hade jag trott honom när han skrek att jag var ful.

Det skulle kunna ha gått illa, jag var svältfödd på komplimanger och accepterade det som Lars sa. Men han är verkligen så god och trevlig som han verkar. Vi har lärt känna varandra nu, och jag har träffat hans familj också. Varje dag tar vi tåget tillsammans, men han behöver inte ställa sig upp för mig längre. Eftersom vi stiger på tåget från samma station så finns det gott om plats. När vi hade varit ihop i fyra månader så frågade han om det inte vore lättare om jag flyttade in. Han har gott om plats och en liten trädgård där vi dricker kaffe innan vi går till tåget. Nu för tiden behöver jag aldrig stå på tåget, men jag läser inga böcker längre. Vi har så mycket att prata om att tiden bara flyger iväg.