Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Ögonblicket jag insåg att han var den rätte för mig

Det hade flyttat in en ny familj i mitt hyreshus, och jag hade bestämt mig för att gå över med en sockerkaka. Vi är inte så många i byggnaden, och det har gjort att vi lärt känna varandra. På sommaren brukar vi grilla tillsammans på gräsmattan utanför, och vi ställer dit ett par soffor och ett bord. Den nya familjen hade en liten bebis och en katt, det såg ut som en normal, trevlig samling.

Jag knackade på en förmiddag när jag trodde att mamman skulle vara hemma, men till min förvåning så var det en man som öppnade. När jag stammade fram vem jag var så öppnade han dörren på vid gavel och bad mig stiga på, han hade just satt på kaffet. Utan att egentligen tänka efter så noga så gick jag rätt in och satte mig vid köksbordet, jag visste ju var köket låg eftersom min lägenhet såg precis likadan ut.

Köket var ljust och inbjudande, de hade redan satt upp små gardiner och satt blommor i fönstret. När jag frågade lite försynt vem han var log han brett och sa att han var barnskötaren, eller rättare sagt – en lillebror som satt barnvakt. Bebisens mamma var hans syster och hon hade gått till tandläkaren. Svågern jobbade och därför hade han ställt upp ett par timmar för att passa en bebis som ändå låg och sov. Men i övrigt så upplyste han mig om att han mycket väl kunde byta blöjor och fylla en nappflaska!

Jag och Bosse fikade och åt sockerkaka precis som frun i huset kom hem. Hon såg lite medtagen ut, som man gör efter en dust med tandläkaren, men blev riktigt glad när hon förstod vem jag var. När de hade kommit med det stora flyttlasset hade jag inte varit hemma, men hon hade sett mig vid soptunnorna dagen efter. De hade kommit från en ort en bra bit iväg, och hade känt sig lite ensamma de första dagarna. Jag försäkrade henne om att de var välkomna och att vi hade en härlig grannsämja.

När jag gick hem frågade Bosse om han kunde ringa på hos mig nästa gång han besökte sin syster, och det kunde han väl. Men först kanske han kunde vara med på den grillfest vi hade planerat för nästkommande helg och som jag utsatts till att bjuda hans syster och hennes familj på. Sagt och gjort, på lördagen var det strålande sol och vi hade en riktigt trevlig liten fest. Jag och Bosse satt och pratade lite när allt var över, det kändes som att vi var gamla vänner trots att vi precis träffats.

Nästa gång fikade vi hemma hos mig, han hade köpt några bakelser med sig från konditoriet för att överraska mig. Först kom han med någon lam ursäkt om att syrran hade bett honom kolla proppskåpet, men jag såg igenom honom med en gång. Fast om han ville tro på sina ursäkter så inte mig emot. Återigen så hade vi så mycket att prata om. Han gillade att se på film, och det gör jag också. Men inte vilka filmer som helst utan jag älskar science fiction. Det är många som tycker det är okvinnligt, men Bosse var riktigt imponerad av min kunskap om olika personer och scener.

Efter ett par dagar var han barnvakt igen, och ringde naturligtvis på hos mig igen. Eftersom jag jobbar hemifrån, på datorn, så är jag så gott som alltid hemma. Vad han däremot inte visste var att hans syster varit inne tidigare på morgonen och berättat att hon skulle gå ner till centrum. Hennes bror hade ringt och erbjudit sig att ta hand om lillan så att hon skulle kunna ha en ledig dag. Vi skrattade gott åt hans genomskinliga försök att träffa mig och hon sa att hon var glad att vi trivdes ihop. Hon tyckte om mig och trodde att jag och Bosse skulle kunna ha en framtid. Jag sa att det var lite tidigt ännu att prata om det, men att jag också hade goda vibrationer.

Jag hade inte hjärta att berätta för Bosse att jag kände till hans knep. Istället satte jag på kaffebryggaren och vi satte oss på balkongen. Den här gången kom samtalet in på lite mer personliga saker, vad vi hade för planer och mål i livet. Han berättade att han varit ihop med en tjej i flera år, men att hon helt plötsligt hade dött. Detta visste jag inte, och jag kände att hjärtat bara snörpte ihop sig när jag tänkte på hans sorg. Det kan låta lite konstigt, men det var faktiskt i det ögonblicket som jag insåg att han var den rätte för mig. Jag hade också haft ett par relationer, men hade aldrig riktigt träffat någon som var värd att presentera för föräldrarna, så att säga. Men nu hade jag det. Därefter behövdes det inga fler ursäkter om att sitta barnvakt, även om vi naturligtvis ställer upp då och då.