Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

När Karin bestämde sig för att börja nätdejta

“Ibland känns det som att alla andra har någon att hålla av utom en själv. Man vill så gärna ha någon att hålla i handen, någon att ta hand om och bli omhändertagen av. Alla dessa känslor är helt naturliga, även om det kan kännas hopplöst ibland.“ Så började boken om dejting som Karin bestämt sig för att läsa. Hon hoppades den skulle kunna hjälpa henne att komma ur den depression hon hamnat i efter att Jesper hade stuckit. Egentligen hade hon inte haft så mycket emot det, det hade varit dags, men hon trivdes inte med att vara ensam. Därför hade hon nu bestämt sig för att börja dejta, men visste inte riktigt hur.

En av Karins kompisar hade provat på nätdejting och var mycket positiv, men hon hade ännu inte provat på det. Men så en kväll tyckte hon det var dags att försöka. Hon hade läst ut boken och tyckte att flera av råden inte var så dumma. Det gällde bara att kunna träffa lite olika killar och se om de fungerade. Sagt och gjort. Hon valde samma sajt som kompisen prövat på, den var seriös och till för vanliga människor.

Redan första kvällen fick hon kontakt med en kille som svarade på hennes förfrågan. Problemet var bara att han bodde i andra ändan av landet. Karin hade ingen lust att flytta på sig och kände att det även skulle bli för jobbigt med en relation på distans. Så det rann ut i sanden. Men nästa kväll fick hon ett svar som lät riktigt intressant. Det var en kille som bodde i grannstaden, det var bara någon mil emellan. De började chatta lite och ställa olika frågor till varandra.

Vartefter dagarna gick så blev det uppenbart att de hade en hel del gemensamt. Karin jämförde med några av råden hon fått i boken, och försökte urskilja om han kanske kunde vara den rätte. Johan som han hette påstod att han var en helt vanlig kille som tyckte om att gå på bio, jogga och laga mat. Förutom att sitta och mysa med sin käresta, förstås. Allt detta lät ungefär som det Karin önskade från en kille och de bestämde sig för att träffas.

Första gången de såg varandra utbrast Johan att hon var så mycket sötare i verkliga livet. Det fortsatte han sedan att säga varje gång de sågs, vilket ganska snabbt blev varje dag. Efter några månaders pendling bestämde de sig för att flytta ihop, i Karins lägenhet.