Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

När han frågade om jag ville äta middag med honom

Min gamla bil, som hade hängt på ett halvt hår i flera månader, hostade lite och stannade sedan. Det var nästan som en gammal svartvit film, och jag hade lust att hoppa ut och veva igång vraket. Samtidigt så insåg jag att nu var jag tvungen att köpa en ny bil, trots att min ekonomi inte var den bästa.

Sagt och gjort, jag ringde pappa som fixade med bärgning, som gick direkt till skroten. Han hade inte tid idag att följa med mig till bilhandlaren så jag gick ensam. Killen som jobbade där var inte överdrivet trevlig, han såg nästan sur ut. Nej, ledsen var nog rätta ordet, men det hade ju inte jag med att göra. Han visade mig ett flertal bilar som var till salu men de var alla för dyra för min budget. Till sist så nämnde jag den summa jag hade råd med och han tittade storögt på mig. Sedan bröt han ut i ett stort leende, och plötsligt insåg jag hur snygg han var.

Min snygge bilförsäljare, som hette Fredrik enligt hans namnskylt, förstod mitt dilemma. Han sa att han hade en bil som var billig, men som skulle kräva lite arbete. Men han hade en kompis som var superbillig och som skulle kunna göra arbetet för halva priset. Sagt och gjort, jag betalade handpenningen och vi kom överens om att jag skulle komma tillbaka nästa dag. När jag återvände så var bilen tvättad och reparerad, den bokstavligen sken i solljuset. Och inte behövde jag betala så mycket heller, det var helt fantastiskt. När jag betalt det sista så frågade Fredrik om jag ville äta middag med honom samma kväll. Jag blev så perplex att jag inte sa ett ord. Då blev han nervös och sa att om jag inte ville så gick det också bra. Jättegärna! sa jag då blixtsnabbt innan han kunde byta åsikt.

Det blev en härlig middag med mycket prat och skratt. Han berättade att hans katt dött dagen innan vi träffades, det var därför han varit lite ledsen. När han såg mig tyckte han jag var så snygg att han hade visat mig massor med allt för dyra bilar bara för att kunna få prata lite med mig. Flera träffar senare, när vi redan var ett par, så kröp det fram att han hade betalt mellanskillnaden för mina bilreparationer. Han ville så gärna att jag skulle ha en bra bil. Det kallar jag kärlek vid första ögonkastet.