Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Mer som en orkan än en sommarvind

Jag kommer ihåg en berättelse jag läste i en tidning för många år sedan. Det stod att hon kom in i hans liv som en varm sommarvind och svepte in i hans hjärta. I mitt fall var det han som blåste rätt in i mitt hjärta och tog över det helt och hållet. Egentligen var det mer som en orkan än en sommarvind. Eller som en forsande flod, spöregn eller en stekande sol. Med andra ord skedde det hela fort och intensivt.

Egentligen hade jag inte tänkt så mycket på det där med killar, trots att det inte var så länge sedan jag var tonåring. Mitt liv cirklade runt hästar och andra djur, jag tillbringade all min lediga tid i stallet. Antingen så mockade jag, matade hästarna eller hjälpte till med att leda nybörjare runt på skogsstigarna. Vi var ett glatt gäng och satt ofta i klubbhuset och drack kaffe med pepparkakor. De flesta var naturligtvis tjejer, men det fanns ändå ett antal killar i gänget. Men inga par, i alla fall hade det inte funnits det på ett tag.

En dag så kom det en ny kille till stallet, han hade precis flyttat in från storstaden. Han var ungefär i samma ålder som de flesta av oss, och frågade om han kunde hänga lite i stallet med oss. Där han bott tidigare hade han ridit ganska mycket och han gillade hästar. Det visade sig ganska snart att han hade bra hand med dem, och han var en skicklig ryttare. Trots det så hade han ingenting emot att utföra alla de sysslor som är så viktiga i ett stall. Det tog inte lång tid förrän han blev en av oss.

När jag såg Johan för första gången så noterade jag att han såg bra ut. Detta i sig självt var ovanligt, jag brydde mig inte så mycket om sådant. När jag sedan märkte med vilken ömhet han behandlade mina älskade hästar så var det kört, virvelvinden hade börjat blåsa och för första gången i mitt liv blev jag kär. Han verkade inte märka något, men jag gjorde allt jag kunde för att vi skulle jobba ihop eller sitta i närheten av varandra i klubbhuset.

Långt senare berättade han för mig att han också lagt märke till mig den där första tiden. Han var inte alls så ointresserad som han verkade, utan han försökte också se till att vara i närheten av mig. Ganska snart hade vi ett nytt par i klubbhuset, och alla var verkligen glada för oss. De tyckte att vi passade ihop även om det blev lite väl mycket hästprat runt oss!