Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Man blir aldrig för gammal för kärlek

Man blir aldrig för gammal för kärlek, det har jag alltid tyckt. Nu när jag blivit något äldre själv håller jag med om detta ännu mer. Varför ska inte vi också få ha någon som håller om oss och som viskar att vi är det vackraste han vet. Med alla rynkor och gråa strimmor i håret. Eller som i mitt fall – helt och hållet vithårig. Jag tycker egentligen att det är ganska snyggt, så jag bestämde mig för att inte ta upp kampen och färga håret.

Men om det är svårt för de unga att hitta den rätte blir det helt klart inte lättare med åren. Delvis för att det inte finns så stort utbud, många har redan en partner. Därför var det desto mer fantastiskt när Calle kom in i mitt liv. Han spelade sig faktiskt in, för han är musiker. Han spelar dragspel och uppträdde på en liten kvarterskrog som jag brukar gå till. Det är ett mysigt ställe, inte alls så uppstyltat och högtidligt. Så när bandet hade slutat spela satte de sig vid bordet bredvid och tog sig en öl. Jag och min väninna berömde dem för den trevliga musiken och så började vi prata.

Efter ett tag så blev jag och Calle sittandes lite på sidan av de andra. Till att börja med så pratade vi om musik, konst och annat som vi båda tyckte om. Men vartefter som vi lärde känna varandra så gled samtalet in på mer personliga ämnen. Han hade varit gift, men de hade skilt sig för ett tiotal år sedan. Barnen hade redan vuxit upp och flyttat hemifrån, så det blev inte så slitsamt för de olika parterna. Enligt Calle så hade de helt enkelt glidit isär och ingen av dem hade någon lust att försöka komma tillbaka till varandra. Nu hade han vant sig vid att leva ensam, även om det hade varit tungt i början. Själv har jag aldrig varit gift, och har heller inga barn. Det är klart att jag haft några romanser under årens lopp, men aldrig något riktigt allvarligt.

Tills jag träffade Calle, vill säga. Nu har vi varit ihop i sex månader, och det blir bara bättre för varje dag. Han har till och med friat till mig, och jag svarade ja. Vi har bestämt oss för att åka till Rom och gifta oss till påsk. Hans barn har accepterat mig, men vi vill helst gifta oss med en stilla ceremoni i italiensk vårsol. Vid vår ålder uppskattar man kanske ännu mer ett sånt mirakel som vi upplevt, att hitta kärleken på krogen.