Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Kvällen var början på en lång och underbar romans

Jag och mamma hade bestämt oss för att gå på danskurs. Och inte vilken danskurs som helst, vi hade bokat tid för en sambakurs. Vi såg fram emot det, vi tycker båda två om att dansa. Pappa är helt omöjligt med musik och rytmer, men han har inget emot att mamma har det roligt. Sagt och gjort, fredag kväll var första lektionen.

Alla tjejer som kommit ensamma parades ihop med en manlig dansare eller elev. Jag hade tur och fick en av instruktörerna, en ung kille från Argentina. Vi fick lära oss grundstegen och sedan började vi långsamt sätta ihop det hela till en dans. Med Carlos hjälp så gick det som en dans, jag bara flöt fram över golvet. Mamma hade parats ihop med en av de ensamma eleverna och det gick inte riktigt lika bra för dem. Jag frågade henne om hon ville byta, jag tycket jag hade ett ganska grepp om dansen. Sagt och gjort.

Anders hade en god rytm i kroppen, men hade inte riktigt förstått stegen. När jag visade honom vad jag förstått av samban så gick det mycket bättre. När vi trasslade in oss med benen och nästan ramlade så skrattade vi så gott tillsammans. Det här var riktigt roligt. Efter avslutad lektion skulle mamma och jag gå och ta en matbit, vi hade våra traditioner. Hon frågade om Anders ville följa med, och han tackade ja.

Vi lärde känna varandra över en kinesisk fyra-rätts middag, något som vi alla njöt av. Anders var lite äldre än mig, jobbade på en bank och älskade att dansa. Själv jobbade jag i receptionen på en läkarstation, tyckte om att läsa och älskade dans. Mamma var pensionerad och älskade det mesta. Kvällen tog slut ganska snabbt, pappa satt hemma och väntade. Men just när vi stod och sa adjö så sa mamma att det bara var hon som hade någon hemma, vi kunde ju fortsätta kvällen om vi ville. Trots att jag inte tycker om när hon försöker knuffa ihop mig med någon så tyckte faktiskt både Anders och jag att det var en bra idé.

Vi sa hej då till mamma och gick på en promenad nere vid kajen. Det var en skön vårkväll och vi hade ju så mycket att prata om. Den kvällen var början på en lång och underbar romans, som slutade med att vi gifte oss nästkommande vår. Naturligtvis dansade vi samba på bröllopet, det skulle bara fattas annat. Och romansen slutade egentligen inte, den har bara blivit djupare och djupare med åren.