Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Kärleken väntade utanför min lillasysters dagis

När min lilla syster föddes tog det inte många minuter innan sjukhuspersonalen insåg att något inte stod rätt till. De kallade på en doktor som konstaterade att hon hade Downs syndrom, men att det verkade vara en lindrig form. Mina föräldrar visste inte vad de skulle säga, det här var en helt ny situation för dem. Inte så att de tvivlade på att de skulle kunna älska henne, men hela vårt liv blev annorlunda efter det. Så många olika terapier och träningssessioner, och speciella mediciner. Hon hade inte bara Downs syndrom men även nedsatt hörsel.

En dag när jag skulle hämta henne på dagis, hon gick i en specialskola för handikappade barn, så var jag lite tidig. Jag stod och väntade utanför på gården och då kom en ung man upp till mig. Hej, sa han, väntar du på ditt barn? Först visste jag inte vad jag skulle säga, men sedan förklarade jag att jag väntade på min syster. Greger som han hette skulle hämta sin lillebror, han var ett år äldre än min syster och hade redan gått ett par år på den här skolan. Vi började prata lite om hur det är att vara en frisk storasyster eller storebror till ett syskon med speciella behov.

När skolan öppnades och barnen kom ut så såg jag hur Gregers lillebror kastade sig i hans armar och de kramade om varandra länge. Precis som min lillasyster som älskar att kramas och mysa tillsammans. Men när man ser en kille göra det så känns det ännu bättre. Nästa dag var det återigen jag som skulle hämta Lillan och jag måste säga att jag var glad när jag såg Greger igen. Den här gången hade vi båda kommit ännu tidigare så vi hade tid att prata lite med varandra.

Mina föräldrar förstod till att börja inte varför jag nu bad om att få hämta Lillan så gott som varje dag, men ganska snart så insåg de att det fanns en extra attraktion. De sa att jag skulle bjuda hem Greger och hans lillebror så de skulle få lära känna honom. Vi var ungefär i samma ålder, runt 20, och hade bägge varit ensamma innan det lilla sladdbarnet kom. Mamma och pappa tyckte också om honom och sa att han alltid var välkommen hemma hos oss. Många gånger hjälpte de till med hans lillebror så att vi kunde ha lite tid för oss själva. Aldrig hade jag trott att jag skulle hitta kärleken utanför min lillasysters dagis, men det var precis vad som hände.