Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Kanhända han såg lite lufsig ut

Mamma hade länge försökt para ihop mig med en av sina många bekanta, och jag hade faktiskt börjat tröttna lite på det. Naturligtvis ville jag också träffa någon att hålla om, det var väl inte så konstigt. Men hon hade så många konstiga vänner och bekanta, det verkade ibland som om hela den bohemiska befolkningen i vår stad passerade genom hennes vardagsrum. Så när hon ringde upp och bjöd mig på söndagsmiddag så frågade jag lite försiktigt om jag skulle bli lämnad ifred. Helt klart sa hon, men det råkade bara vara så att hennes ogifte vän skulle vara där samtidigt. Jag stönade invärtes men tackade i alla fall ja till inbjudan. Mammas middagar var alltid mycket trevliga även om jag önskade att hon skulle låta mitt kärleksliv vara ifred.

Naturligtvis hade hon placerat mig och Bosse bredvid varandra, det var ju ofrånkomligt. Han såg lite rufsig ut, med halvlångt hår och ring i ena örat. De vanliga manchesterbyxorna och utanpåskjorta, jag skulle nästan kunna beskriva mammas bekanta i sömnen. Han var dock ren och välrakad, något som jag alltid uppskattar. När middagen väl kommit igång och alla började prata med varandra så visade det sig att han inte alls var så töntig som han såg ut. Vi hade riktigt mycket att prata om, men han såg hela tiden till att inte försumma den tjej som satt på hans andra sida.

Halvvägs genom middagen frågar mamma honom hur hans senaste fall gått, och han berättade att de vunnit. Alla gratulerade honom och jag frågade lite försiktigt vad han vunnit. Ett lotteri, eller? Då berättade han att han var advokat, specialiserad på miljöfrågor. De hade precis vunnit en stor seger mot ett större, välkänt företag som hade förorenat grundvattnet. Jag trillade nästan av stolen – han var advokat! Bosse tittade på mig och sa att man inte skulle döma hunden efter håren. Då skämdes jag lite, för det var ju precis vad jag gjort. Han försäkrade mig att det inte var första gången, men att han klädde sig lite annorlunda när han var i rätten.

När mamma ringde mig dagen därpå så var jag tvungen att erkänna att hon för en gångs skull haft rätt. Jag och Bosse hade mycket gemensamt och vi hade faktiskt bestämt att träffa varandra dagen därpå för en middag för två. Kanhända han såg lite lufsig ut, men han var mycket smart. Framför allt hade jag insett att han var snäll och go, vilket är det allra viktigaste.