Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Jag var stormförälskad. Och det var Johan också.

Det var inte varje dag jag gick till lekparken med min lilla dotter. Hon var bara två år men gick redan på dagis, och de flesta dagar var hon så trött att vi bara gick rätt hem. Jag hade deltidsjobb, så hon slutade tidigt på eftermiddagen. Hon trivdes bra och eftersom jag var ensamstående så hade vi inte så stort val. Men varje lördagsmorgon såg jag till att packa lite matsäck och gå ner till parken. En lördagen var det en ny tjej i sandlådan, inte mycket äldre än min dotter. När jag satte ner Ida så presenterade han sig och sa att de var Johan och Mimmi Andersson.

Efter några minuter så insåg vi att barnen hade det bättre utan oss så vi satte oss på en bänk i närheten. Han berättade att Mimmi var hans brorsdotter, han var bara på besök idag. Men han trivdes med små barn och tyckte det var kul att ta henne ut då och då. Han bodde i ett litet samhälle cirka 20 minuter utanför stan. Jag berättade att Idas pappa inte fanns med i bilden, utan att jag var helt ensam med henne. Ja, det var klart att jag hade mina föräldrar och två storasystrar, som alltid ställde upp och hjälpte till. Men allt det dagliga vilade på mig.

Det visade sig att vi hade en hel del gemensamt, bland annat älskade vi båda två att gå på bio. Och gärna lite udda filmer, sådana som visades på små nästan gömda biografer. Johan frågade om jag ville gå på bio någon gång med honom och det kunde jag väl. Inte dagen därpå, det var för svårt att fixa barnvakt, men mina föräldrar ställde upp nästkommande lördag. Vi stämde träff i lekparken först, för det ville jag inte att Ida skulle missa. Men sedan lämnade jag av henne hos mina föräldrar och gick hem för att byta om. Det var en härlig kväll och filmen var verkligen mycket bra.

Efteråt gick vi och åt middag tillsammans och fortsatte prata. Han berättade om sitt jobb och sina framtidsplaner. Jag hade inte så stora planer, bara att Ida skulle få växa upp i en trygg miljö. Redan från denna första träff så gjorde han det klart för mig att han tyckte om barn och att han gärna skulle vilja lära känna Ida också. Så nästa lördag var det bara vi tre som gick till parken och Ida trivdes bra med Johan. Det var egentligen det enda som fattades, för själv var jag stormförälskad. Och det var Johan också.