Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Gillar du blommor?

Med blommor i handen stod jag där på trottoaren, snopen och sårad. Jag hade kommit för att be om ursäkt till tjejen jag bjudit på dejt kvällen innan. Inte för att det hade gått särskilt dåligt - det hade inte gått alls.

Jag fastnade i trafiken på väg hem från jobbet och batteriet var slut i min telefon. Jag vet att det låter som en ursäkt, en dålig sådan, men det är sant. Hon trodde inte på mig när jag berättade, såklart. Det är det nog inte många som skulle göra efter att ha suttit själv och väntat i två timmar vid ett bord för två på en romantisk restaurang.

Så där stod jag med blommorna när jag blev överrumplad av två stora, glada labradorer. I andra änden av kopplen, som jag lyckats trassla in mig i, höll en liten, otroligt söt tjej i tjugofemårsåldern. Hon var blond, klädd i mysbyxor och bar på en kaffe från Starbucks som hon nästan tappade när hon försökte få hundarna att lyda.

När hon fått ordning på hundarna bad hon så mycket om ursäkt och förklarade att hon passade dem åt grannen.

”Det gör inget,” sa jag och log. ”Jag har inget emot hundar”.

”Fast det betyder ju inte att man vill bli anfallen av ett par labradorer,” sa hon. ”Men jag ska inte uppehålla dig. Du ser ut att vara på väg någonstans.” hon nickade åt blommorna jag fortfarande bar på.

”Nä...” Jag tvekade. ”Nä, det verkar inte bli något med det. Gillar du blommor?”

Hon stirrade på mig ett par sekunder, sedan på sin kaffemugg i ena handen och hundkopplen i den andra. Sedan log hon brett.

”Ja, fast du får hjälpa mig bära upp dem till min lägenhet. Jag har ju bara två händer.”

Andra gången jag öppnade dörren och steg in i trappuppgången den dagen var det med fjärilar i magen.