Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

En intressant kväll ändå

Simon trodde aldrig att han skulle gå på dejt med någon han träffat på nätet. Det hade varit hans kompisars påfund. De hade skapat en profil åt honom utan att han visste och dessutom lyckats ordna en dejt, så här var han.

"Här" var en liten italiensk restaurang i en helt annan del av staden än den han var van vid. Den var vad man skulle kunna kalla mysig. Det var hon som hade valt. Han var van vid stilrena barer och stora moderna utrymmen. Det här... det var nytt. Han kände sig lite obekväm och inte alls hemma när han steg in och frågade kyparen efter bordsbeställningen i hennes namn.

Bordet var litet med rödrutig duk och levande ljus. Hon hade inte kommit än. Han satte sig ner, beställde ett glas vin och väntade.

När han hade väntat i 20 minuter och beställt ett andra glas vin dök hon upp. Hon såg lite härjad ut, och Simon antog att hon stressat för att komma dit. De tog i hand och presenterade sig, och det hela var lite obekvämt.

'Vad har jag gett mig in på?' tänkte han.

När förrätten kom hade de ännu inte lyckats bryta isen.

När varmrätten kom och det verkade som att det inte hade ett enda gemensamt intresse kände Simon för att resa sig upp och tacka för sig.

"Jag måste be om ursäkt igen för att jag var sen," sa hon. Hennes långa hår var fortfarande rufsigt. Tydligen hade hon sprungit.

"Det är okej," sa han, kanske lite väl kort. "Vad hände?" Hon hade inte berättat när de först satte sig ner.

"Har du hört om de där bankrånen det har varit så mycket om det senaste?" Han nickade. "Det har precis skett ett till och jag var tvungen att ta mig därifrån innan polisen dök upp." Han stirrade.

Hon blinkade åt honom med ena ögat och log snett. Det kunde kanske bli en intressant kväll ändå.