Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Efteråt försökte vi alltid få kvällsskiftet tillsammans

Egentligen hade jag inte tänkt ta det där jobbet. Arbetstiderna var flexibla, och det var inte något jag hade lust med. Men eftersom jag hade varit arbetslös en längre tid hade jag inte så mycket att säga till om. Arbetsförmedlingen hade gjort det klart att om jag inte tog jobbet så förlorade jag min ersättning. De sa något om att jag var petig, det var inte alls så trevligt.

Själva jobbet var okej, det var i en butik som sålde skor och väskor. Jag fick börja med att ställa upp saker på hyllorna och märka dem med priset. Vi var en tre-fyra stycken som jobbade samtidigt, i alla fall under de timmar när flest kunder kom in. På kvällen var vi bara två, så då fick jag göra lite andra saker också.

En kväll var det jag och Fredrik som jobbade. Mina kompisar hade gått ut för att ta en pizza, och jag var ganska besviken att jag var tvungen att jobba. De hade alla 9-17 jobb, det var bara jag som inte kunde komma ifrån. Jag måste erkänna att jag tyckte synd om mig själv och gick där bland skorna och muttrade. Plötsligt hoppade Fredrik fram från bakom en hylla och ropade ”Hej!”. Det kom så plötsligt att jag skvatt till och nästan ramlade. Han bara skrattade och sträckte fram handen för att hålla mig stadig.

Vi började prata lite smått och jag berättade hur tråkigt det var att jobba skift. Han sa att han tyckte det var skönt, det var så tyst och stilla när han jobbade kväll. Vi slutade ju inte så sent att man inte hann med nånting, det var bara fråga om att justera sina vanor tyckte han. För att bevisa att han hade rätt så frågade han om inte vi kunde ta en pizza ihop efter avslutat skift. Det var inte alls en dum idé så vi fortsatte plocka bland skor och väskor ett tag och gick sedan ut.

Aldrig hade jag kunnat tänka mig att det skulle vara så kul att gå ut med en arbetskamrat. Vi åt pizza och drack en öl, men sedan satt vi kvar och pratade i timmar. Jag som hade trott att mitt sociala liv nu skulle falla i bitar bara för att jag jobbade skift kom inte hem förrän en bra bit efter midnatt. Vi försökte alltid få kvällsskiftet tillsammans efter det, och gick alltid ut efteråt. Även när han hade flyttat in hos mig så fortsatte vi med denna vana, det kändes så rätt.