Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Det var nästan som att vi känt varandra länge

Jag hatar att köra långt och gör det bara om det verkligen är nödvändigt. När mamma bröt benet och behövde någon som tog hand om henne när hon kom hem från sjukhuset var jag tvungen att ta med mig bilen. Men för att göra det så smärtfritt som möjligt så såg jag till att ta så många pauser som möjligt.

På mitt andra stopp tog jag mig tid att dricka lite kaffe och ta en smörgås. Vid bordet bredvid satt en grupp och skrattade, och jag kunde inte låta bli att snegla på dem i bland. En av killarna lade märke till mig, det kändes lite genant. Vips hade alla sett mig och hälsat, och en av tjejerna frågade vart jag skulle. Det visade sig att de var på väg till samma stad som jag, en av dem hade familj där.

Vi satt och pratade en kvart eller så innan jag sa att det var dags för mig att åka vidare. Istället bestämde vi oss för att träffas efter ett par dagar när jag hade sett närmare hur pass mycket hjälp mamma behövde. Vi sa klockan 13 på fredag, på det mest populära kaffet i stan.

När jag kom dit var det bara två av dem där, en kille och en tjej. De sa att de andra hade fått förhinder, och även tjejen skulle gå om en tjugo minuter. Det kändes ju lite fånigt men killen Anders frågade om vi inte kunde ta en fika tillsammans i alla fall. Så när tjejen gick så satt vi kvar och pratade lite. Han jobbade som budbärare, en sån där som flänger runt på moped över hela stan. Jag skrattade gott åt hans berättelser om konstiga bud och uppdrag, och vips hade tiden gått. Mamma satt hemma och väntade så jag sa att jag måste gå. Han frågade om vi inte kunde träffas igen, och vi bestämde tid nästa dag.

Vi hade det så bra tillsammans och det var nästan som att vi känt varandra länge. Hela den tid jag stannade hos mamma så sågs vi varenda dag. Efter ett tag så fick Anders hälsa på mamma och då var det lättare att umgås. Han kom bara hem till oss, så hon inte behövde vara ensam. Hon förstod snabbt vad som var på gång. Mycket riktigt så blossade romansen upp på allvar och vi flyttade ihop efter några månader. Nu när vi kör för att hälsa på mamma så sitter jag bara bredvid och njuter av färden.