Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Det var en solig eftermiddag i juni

Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag såg Johan. Det var en solig eftermiddag i juni, precis efter att skolan slutat. Orsaken till att jag inte glömt det är att dagen innan hade jag precis börjat mitt nya jobb. Jag var nu officiellt biträde på Ica, och jag var mycket glad för det. Och Johan var en av de första kunderna som bad om hjälp. Jag sprang nästan benen av mig för att hitta det han ville köpa och han log nog lite åt min iver. Nästa dag kom han tillbaka och frågade om jag kunde hjälpa honom hitta en burk med inlagda auberginer. Jag hade ingen aning om vad det var men gjorde mitt bästa för att hitta det. När han kom tillbaka redan nästa dag och frågade efter något annat konstigt så började en av mina kollegor att ana ugglor i mossen. Hon retade mig lite på lunchrasten och frågade vad min gourmetbeundrare hette.

Bara för att visa henne att jag inte brydde mig om att hon retade mig så frågade jag honom nästa dag vad han hette, för han kom ju in som vanligt. Det var då jag fick reda på att hans namn var Johan, och vi utbytte lite artiga fraser innan det var dags för mig att börja stapla konservburkar igen. Jag blev faktiskt lite besviken när han inte kom in förrän efter tre dagar, men det visade sig att han haft influensa. Han behövde vitaminer som jag gav åt honom tillsammans med några goda råd.

Jag jobbade helgen så på måndagen var jag ledig. Min kollega sa att Johan hade sett bra snopen ut när jag inte var där, men hade frågat vilken tid jag slutade jobbet nästa dag. Så när jag kom ut från butiken så stod han där och väntade på mig. Han erkände att auberginer var det värsta han visste, men att han inte ville jag skulle hitta varorna så snabbt. Så frågade han om jag hade lust att ta en fika, och det kunde jag väl. Vi satt och pratade lite över en gräddbakelse och lärde känna varandra. Vi stämde träff för att träffas nästa lördag. Vi promenerade, pratade mycket och innan vi skildes åt så fick jag en liten puss på kinden. När jag kom tillbaka till jobbet så berättade jag för min kollega att hon haft alldeles rätt och att vi nu var ett par. Så den soliga eftermiddagen i juni glömmer jag aldrig!