Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Det var bordsplacering, och jag hamnade bredvid Fredrik

Jag växte upp i en stor, bullrig familj som alltid såg till att hålla ihop. Närhelst det var en födelsedag eller annan viktig händelse så kom vi alltid tillsammans och ställde till med en ordentlig fest. Så när min kusin Johan skulle gifta sig så var det helt naturligt att alla kom dit, tillsammans med deras vänner och bekanta, för att ge dem ett bröllop som man sent skulle glömma.

Det var bordsplacering, och jag hamnade bredvid en bekant till bruden som hette Fredrik. Han såg lite tråkig ut om jag ska vara helt ärlig så till att börja med så vände jag mig till min andre bordskavaljer. Men jag ville ju inte vara helt oförskämd så jag frågade honom helt allmänt hur han kände bruden. Då berättade han att de hade varit bästa kompisar i grundskolan och sedan fortsatt att träffas då och då. De hade aldrig varit ihop eller ens varit intresserade av det. Min kusin var helt okej med det och de träffades ibland alla tre.

Efter middagen så satte dansen igång, och Fredrik frågade mig om jag ville ge honom den äran. Jag kunde ju inte gärna säga nej så vi gick ut på dansgolvet. Han var så skicklig att jag nästan tappade andan, och jag är inte så helt oerfaren själv. Vi flög fram och jag kände mig som en riktig filmstjärna. Efteråt satte vi oss ner för att andas ut och dricka lite vin, och jag kommenterade på hur bra han kunde dansa.

Fredrik berättade att han tagit flera kurser, att det var en hobby han haft i många år. Jag insåg att jag missbedömt honom när jag tyckte han såg tråkig ut och började se lite mer intresserad ut av vad han hade att säga. Sedan kom någon och bjöd upp mig, så vi pratade inte mer på ett par timmar. Men när de spelade en långsam dans kom han fram och bjöd upp mig igen.

Vi gungade i takt med musiken och han viskade i mitt öra att han tyckte jag var snygg och intressant. Han frågade också om jag skulle ha något emot om han fick mitt telefonnummer. Det hade jag inte. Ett par dagar senare ringde han upp mig och vi tog en fika tillsammans. Det visade sig att vi hade flera gemensamma intressen, förutom dans. Ett år senare kom min kusin och hans fru för att fira vårt bröllop, tillsammans med hela tjocka släkten.