Meerlovee

Mer kärlek, mer love.

Början till den bästa sommar jag någonsin haft

Jag tyckte att det lät som ett alldeles perfekt sommarjobb, och tackade ja med en gång. Att få jobba på ett kafé hade kanske inte varit min barndomsdröm men det hade en viss dragning för mig. Eftersom jag tycker om folk så kände jag på mig att det skulle bli kul. Samtidigt var det ju bara för en sommar, till hösten skulle jag börja plugga igen. Bara ett år, det var en sorts överkurs eller vidareutbildning jag hittat.

Första dagen på kaféet flöt på utan några större problem, jag serverade latte och tårtbitar. Efter några dagar så började jag lära känna stamkunderna, de som kom in så gott som varje dag för att prata lite och ta sig en kaffe. En av dem var Kristian, en kille i ungefär min egen ålder. Han var inte direkt snygg, men när han log så sken solen. Så jag gjorde mitt bästa för att få honom att le.

Kristian satte sig vanligtvis vid disken och drack sitt kaffe. En latte utan skum och med lite kanel var hans favoritvariant, och en skiva sockerkaka. Eftersom han nästan alltid kom in när det var lite folk så hade jag tid att prata med honom. Annars kunde det vara nog så mycket som hände och vissa tider hade jag händerna fulla.

Efter några veckor kunde jag en dag se att Kristian hade något på hjärtat. Jag kände honom lite bättre nu och förstod att han ville säga något viktigt. Men inte förrän han hade druckit upp hela sin latte så kom det fram - skulle jag vilja gå ut med honom en kväll? Det kom inte som en total överraskning, men lite ställ blev jag nog ändå. Jag tackade dock ja och vi bestämde träff dagen efter när mitt arbetspass var slut.

Det var början till den bästa sommar jag någonsin haft. Kristian var både snäll och rolig, något som jag uppskattar i en man. Vi gick på restauranger och bio, men också på stilla promenader längs stranden. Hela tiden pratade vi och delade med oss av våra inre tankar, det visade sig att vi delade många framtidsdrömmar och önskningar. När vi var helt övertygade om att vi ville vara ihop så uppmuntrade han mig att i alla fall plugga, det skulle betyda så mycket för mitt arbete sa han. Det viktigaste var att vi var tillsammans. Vår kärlek fortsatte att växa, studieåret var snart över och vi kunde börja planera vår framtid tillsammans på allvar.